Biosynergy A/S

 

egnsudvikling | konsulentbistand | kontraktdyrkning | undervisning og formidling
birkesaft | udviklingsprojekt (Nepal) | mobile forarbejdningsanlæg
Optimale dyrkningssystemer | Dyrkning ud fra planters indholdsstoffer | Anvendelse af planters indholdsstoffer
                                                  om os |det står vi for | at skabe biosynergi | martin jørgensen

in english  |  download siden  |  site map  |  kontakt  |  om biosynergy A/S  |   send email   |   mac bruger ?  |  Flash version til Safari browsere
Mobil forarbejdning af birkesaft og de internationale perspektiver ved mobil forarbejdning

Birkesaft

Birketræer suger store mængder vand fra jorden – helt op til 300 liter om dagen drikker et enkelt træ. Saften fra birketræer smager dejligt og rummer desuden en række perspektiver for sundhed og bæredygtig udvikling, som vi i Biosynergy er i færd med at udforske og gennemføre i forskellige projekter.

Birkesaft smager som anden mineralvand, dog med et strejf af sødme, som skyldes dens naturlige indhold af fruktose, glukose og xylitol. Derudover indeholder saften frugtsyrer, aminosyrer, C-vitaminer, kalium, calcium, fosfor, magnesium, mangan, zink, natrium og jern.

Biosynergy på Skarø har fået lov at tappe saften fra de ca. 40 birketræer, der vokser rundt omkring hos øens 37 beboere. Denne saft indgår i en del af vores  eksperimenterende arbejde og udvikling af nye produkter. Da birkesaft har en relativt kort holdbarhedstid, ca. 5 dage i køleskab, frøs vi den i begyndelsen ned for at kunne få glæde af den i længere tid. Dermed blev ideen født om at bruge birkesaft i is.

I dag er birkesaft en grundbestanddel i hele serien af Is fra Skarø, hvor vi udnytter dens smagsfremmende og stabiliserende virkninger i både sorbet og mælkebaseret is. Med birkesaft som en naturlig smagsfremmer har vi kunnet reducere mængden af tilsat sukker med op til 15%.


Læs også om:


Se også artiklen på virk.dk om biosynergy og birkesaft