Biosynergy A/S

 

egnsudvikling | konsulentbistand | kontraktdyrkning | undervisning og formidling
birkesaft | udviklingsprojekt (Nepal) | mobile forarbejdningsanlæg
Optimale dyrkningssystemer | Dyrkning ud fra planters indholdsstoffer | Anvendelse af planters indholdsstoffer
                                                  om os |det står vi for | at skabe biosynergi | martin jørgensen

in english  |  download siden  |  site map  |  kontakt  |  om biosynergy A/S  | send email     mac bruger ?  |  Flash version til Safari browsere
Biosynergy A/S - Veterimmun

Case: Oregano

- et naturligt alternativ til antibiotika i dyrefoder

Optimale økologiske dyrkningsmetoder

Kødavleres forbrug af antibiotika i dyrefoder er en tikkende bombe under vores sundhedssystem. Allerede nu oplever vi stigende problemer med multiresistente bakterier, som via vores fødevarer overføres til mennesker, der risikerer at dø af infektioner, som antibiotika kommer til kort over for.

I Biosynergy arbejder vi med gøre nogle naturlige alternativer til antibiotika tilgængelige for kødavlerne. Vores mål er at disse alternativer skal udgøre en reel konkurrence til de nuværende midler både med hensyn til pris og kvalitet.

Forskellig forskning indikerer at bl.a. oreganos stærke antibakterielle virkninger har en effekt mod de sygdomme, som landmændene i dag bekæmper med penicillin. Oreganoen skal blandes med en række andre urter for at kunne udgøre et komplet alternativ, men den egentlige udfordring ligger i at gøre disse planteekstrakter tilgængelige for kødavlerne.

Biosynergys svar på udfordringen er at dyrke optimalt og forarbejde lokalt for hhv. at opnå så effektive midler som muligt og at reducere omkostningerne til dem. Vi har udviklet planter med tre gange så højt et indhold af det bioaktive stof carvacrol, som avlerne kan dyrke på deres egne marker. Med et mobilt ekstraktionsanlæg, som køres ud i marken, kan de bioaktive stoffer ekstraheres direkte i forbindelse med høsten. Dette sikrer dels et optimalt udbytte af indholdsstofferne og sparer desuden en række omkostninger til tørring, transport og  håndtering.

Oregano som et naturligt middel mod nogle af de sygdomme landmændene ellers bekæmper med antibiotika er endnu et projekt under udvikling. Men aktører i kødbranchen er interesserede i ideen og vi håber på et godt samarbejde omkring realiseringen. Faktisk kan vi næsten ikke se, hvordan branchen har råd til at lade være. For hvem vil ikke gerne være den første til at levere kødprodukter fri for resistente bakterier – uden at gå på kompromis med prisen?